Saturday, June 23, 2012

bebel lagi=p

"alang-alang study,biar sampai lebam"!ahaks!=p

Assalamualaikum=)

akhirnya berakhir sudah semester 6!!yabedabedooo!!!!(xyah nak bedabedoo sgtla,lepas ni kena pegi praktikal)

yes2!!tak payah nak mengadap buku dah,tak payah nak tido atas nota lagi,tak payah tongkat mata ngan batang mancis taknak bagi ngantuk lagi dah(over!*_*).final exam dah abeh,lepas ni kena mengadap penyelia praktikal pulak,hikhik..mintak2lah dapat penyelia yang encem=p (ceh!nak yang encem je,hehe)

lepas cuti sem 2 bulan ni akan mengadap Final Year Project aka FYP pulak.hope everything will be ok=)since tajuk FYP aku adalah organic chemistry,Rational design and synthesis of novel antifreeze peptide (amek kau!),so mase cuti nanti kena study balik la pasal organic tuh sume..sumpah!banyak nak kena baca balik,huhu...

ok,tak sabar nak balik sebenarnya ni,hehe..tak sabar nak main masak-masak kat rumah.seriously,banyak giler resipi yang aku dah curik dari pakcik google,hehe..tapi tak tau la sempat ke tak nak cuba resipi tu sume,memandangkan lepas nih akan full time being an internship student sepanjang cuti sem ni,hehe..Clariant,here i come!pliz be nice to me,hikhik...

ok,sekarang tengah pikir macam mane nak bawak turun barang-barang nak bawak balek umah ni,huhu..n tengah pikir alasan apa nak bagi kat mak supaya mak tak bebel tengok barang banyak sangat,hikhik...any idea?=p
 yang ini,

  
plus yang ni,hehe...=p

 

ok la,selamat bercuti!selamat berpraktikal!selamat hari raya!!!!=p
ingat,masa cuti jangan mandi sungai,nanti lemas.(motif?)

bai!=p

Monday, June 18, 2012

nak kahwin la!=p

Assalamualaikum!=)

kelas kau Jah,orang lain study,kau boleh sibuk update blog lg=p
ala,bukan apa...ni saje nak amek mood nak tido,haha...alasan!
tengah boring-boring tadi bukak la mukabuku,then biler bace status orang lain banyak yang post pasal orang baru kahwin,nak kahwin,nak clash,nak cerai(yang ni tipu je=p)...haish,macam-macam!hehe
yang baru kahwin tu,congrates!yang nak kahwin tuh pon congrates jugak=)
tak kurang jugak pada orang yang post nak kahwin,tapi takde calon lagi...congrates jugak sebab korang ade niat nak kahwin,hikhik...(gelak gedik)

tapi malam ni bukan nak citer sape yang baru kahwin or yang nak kahwin or yang nak kahwin tapi takde calon...arini nak share ngan korang satu artikel yang aku bace kat mukabuku ni,hehe
tips yang sangat sesuai untuk wanita a.k.a muslimah yang single pringles yang sedang carik calon tuh,hehe...(untuk diri sendiri jugak=p)

TADAAA!!!!!!!!!!


ok lah,selamat mencari!=p
bai.

Sunday, June 17, 2012

my ultraman,my superman,my superhero!=p

he is the person that never say NO to me.
NEVER!
never stop to make me smile
and......
he is my  lovely AYAH=)

HAPPY FATHER'S DAY ayah!!!:D

Tuesday, June 12, 2012

pyjamas party=p

Assalamualaikum=)
hope u'oll have a happy tuesday today!ngehngeh..
*gedik yg mintak penampar again
22.
i've 22 shawls
i've 22 shoes.
i've 22 baju kurung.
i've 22 brooch.
AND...
.
.
.
.
.
.
i'm lying!=p
sori,masuk air sket sebab baru abeh 1st paper untuk final today,hikhik
yes,i'm 22 already!
22 tahun 3 hari;)
(lambat update sebab terlalu busy jaga anak=p)
thanx alot for all the wishes:)
thanx mak,thanx ayah
for being patient dengan ur only daughter yang mengada-ngada ni,ngehngeh
umur je tua,tp perangai kalah budak2,ngehngeh
thanx alot jugak pada bestfriend terbaik!
(ingatkan black-out,rupenyer....surprise!!hikhik)









and kepada kawan-kawan yg wish,THANK YOU SO MUCH!
trust me,i'm very happy
happy sampai nak nangis
*ok,over..*_*
kbai.

p/s:tengkiu jgak yg bg hadiah!ngehngeh=p

Friday, June 1, 2012

kuaile tiantang;)

Assalamualaikum......nihao ma?

wo hen hao,wo xiwang ni ye hen hao!hikhik...(gelak macam nak mintak penampar kan?)

sebenarnyer aku bukan la meroyan ke ape ke tiba2 nak speaking mandarin gitu,tetapi disebabkan rasa excited,sedih,terharu,teruja,gembira dan sewaktu dengannya sebab hari ni tamatlah kelas mandarin aku untuk sem ni dan juga hari terakhir untuk belajar mandarin dekat UPM ni.

syukur Alhamdulillah akhirnya aku berjaya menghabiskan kelas mandarin ni sampai lah Level 3 :) tadi mase last kelas,laoshi kitorang ada ajar satu lagu.lagu budak-budak dan comel katanya,hehe...lagu ni tajuk dia HAPPY HEAVEN.kalau dalam mandarin dipanggil "kuaile tiantang".ha,kat bawah ni ada video die,tengok la,comel..hehe

video

ha,yang ni pulak laoshi aku yang baik,comel,tak kedekut markah...semua yang baik,dialah!hehe



urm,tadi masa kelas tibe-tibe je sedih sebab lepas ni tak belajar mandarin da,huhu...mane tak nyer,kalo tak dari pagi sampai malam duk mengadap mandarin je.ok,tipu je!:p
maybe sebab kelas ni best kot,sebab tuh rase sedih je nak abis da,hehe...tak aci kan?cuba kalau kelas kinetik ke,prinsip teknologi kimia ke..sure da melompat kegirangan sebab dah abeh,haha

ok la,taknak bebel lagi.satu je cakap kelas mandarin adalah kelas paling best dalam sejarah hidup aku kat UPM ni,hehe..

papepon.......


"WO AI NI!"(ni la yang aku paling pandai sebut lepas berjaya habiskan kelas mandarin sampai Level 3,hikhik=p)

ok,zaijian!:D